Start Om Behandlingar Priser och Bokning Kontakt Aktuellt

Om

sonja

Mitt namn är Sonja Loo och är Utbildad massör (2018) samt Swedish Fascia Vibes Terapeut (2020). I grunden är jag utbildad barn-och familjearbetsledare samt lärare i småbarnspedagogik. År 2021 fortsatte min utbildning inom rörelse och jag kunde som första i Finland titulera mig Franklin Method® Pelvis Fascia Trainer (fascia tränare för bäckenet på svenska). Under 2022 studerar jag vidare till Franklin Method® Educator, en längre lärarutbildning inom medveten rörelseträning.

Hela kroppen är designad att funktionera som en helhet, därför ser jag också på behandlingarna med ett helhetstänk. Genom att bara behandla en del av en rörelsekedja är man snabbt tillbaka i det onda. Därför använder mig av olika tekniker såsom klassisk massage, ledmobilisering samt djupvågsmassage under en behandling.

Boka en tid!

Behandlingar och kurser

Klassisk massage

I den finska klassiska massagen använder man sig av olika handgrepp för att djupgående bearbeta muskulatur, bindväv, senor och ligament. Den är avslappnande, ökar blodcirkulationen, stimulerar nervsystemet, rensar bort slaggprodukter och förbättrar immunförsvaret. Den klassiska massagen hjälper kroppen att upprätthålla sin rörelseförmåga och återhämta sig från skador. Genom att komplettera massagen med ledmobilisering återfår och upprätthålls en god ledfunktion.

Djupvågsmassage

Djupvågsmassage (Swedish Fascia Vibes) är en effektiv men skonsam behandling för hela kroppen. Under en djupvågsbehandling används en maskin, djupvågen, som rytmiskt masserar/vibrerar/slår. Djupvågen genererar ca 400-1200 harmoniska pulseringar per minut som sätter fascian/bindväven i rörelse. Rörelsen sprids snabbt via det nätverk av bindväv som finns i kroppen och behandlingen blir då både bred och djup. Vibrationerna ökar avslappningen, cirkulationen och vätskeflödet som i sin tur ger kroppen möjlighet att läka sig själv. Den varierande vibrationshastigheten triggar nervsystemet att slappna av och ger därför ett ännu bättre resultat. Djupvågsbehandlingar har visat sig hjälpa många typer av problem; ryggvärk, nackont, tennisarmbåge, frozen shoulder, musklespänningar, fibromyalgi, överrörlighetsproblematik osv. En djupvågsbehandling går bra att göra med kläderna på. Mer om djupvågen kan du läsa på Atlasbalans hemsida

Jag har valt möjligheten att inkludera båda metoderna i mina behandlingar, för ett så effektivt och hållbart resultat som möjligt.

Kinesiologi tejpning

Som en extra service under mina behandlingar är det möjligt att få ett problemområde tejpat med kinesiologi tejp (k-tejp). Det är en stretchande tejp som stöder och ökar blodcirkulatioen för snabbare återhämtning och smärtlindring.

Vid feber, kraftig förkylning och inflammation bör man undvika massage.

Kurser i medveten rörelseträning

En behandling är ett bra sätt att få hjälp med smärta och få kroppen in på rätt spår igen. Men ibland behövs det en förändring i vårt vardagliga rörelsemönster för att hålla smärtan borta för en längre tid.

I the Franklin Method lär vi oss förstå hur vår kropp är designad att röra sig och hur vi med vårt mest kraftfulla verktyg, vår hjärna, kan förändra ett rörelsemönster. Jag erbjuder längre och kortare kurser i medveten rörelseträning för grupper upp till 12 personer. Du kan meddela intresse om du vill vara med på en kurs som ordnas här i Böle, eller boka en egen kurs på din ort. Håll utkik på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om kursstarter eller ta kontakt för mer information! Du kan läsa mer om the Franklin Method här.

Boka en tid!

sonja

Priser och bokning

sonja

1h 55 €

30 min 35 €

Under ett besök ingår förutom själva behandlingen också tid för undersökning och rådgivning.

Du bokar enkelt tid på min nätbokning eller på telefon 0503621161 (om jag inte har möjlighet att svara, sänd ett sms!)

Som betalning för behandlingar tar jag emot bankkort, kontanter, mobilepay, epassi, smartum eller edenred.

Boka en tid!

Vill du ha besök av mig till ditt företag eller arbetsplats?

Djupvågen ger möjlighet till en djup och omfattande behandling tidseffektivt, och är därför ett bra redskap för företagsbesök. På 20-30 min fås en god behandling för att upprätthålla arbetsfunktionen, varse sig det gäller kontorsarbete, tunga lyft eller annat monotomt/oergonomiskt arbete. Spara pengar med att hålla personalen frisk! Ta kontakt för offert.

Vill du ordna en kurs i medveten rörelseträning?

Du kan boka in en längre eller kortare kurs i medveten rörelseträning med mig. Ta kontakt för mer information och offert!

Kontakt

Esprit Riding and Wellness

Sonja Loo

Nötövägen 10

65610 Korsholm

Tel. +35850 3621161

espritriding@gmail.com

Följ mig på Esprit Wellness Facebook.

Följ mig på Esprit Riding Facebook.

Följ mig på Instagram.