Start Om Behandlingar Priser och Bokning Kontakt

Om

sonja

Mitt namn är Sonja Loo och är Utbildad massör (2018) samt snart Swedish Fascia Vibes Therapeut (2020). I grunden är jag utbildad barn-och familjearbetsledare samt pedagogie kandidat. Intresset för rörelse, kroppsmedvetenhet, biomekanik och hälsa har jag haft sedan länge och mitt hästintresse förde mig till yrket massör. Som instruktör för ryttare såg jag många sneda kroppar som behövde hjälp, och istället för att rekommendera de vidare till olika terapeuter bestämde jag mig för att detta vill jag också lära mig! I ridningen ger snedheter i kroppen stor inverkan på hästen så därför blir det viktigt att också hålla sig själv i skick.

Så på den vägen är det. Från häst- och ryttarutbildningen har jag med mig ett holistiskt synsätt och helhetstänk. Hela kroppen är designad att funktionera som en helhet, därför ser jag också på behandlingarna med ett helhetstänk. Genom att bara behandla en del av en rörelsekedja är man snabbt tillbaka i det onda. Jag använder mig av klassisk massage med inriktning på ledmobilisering samt djupvågsmassage.

Behandlingar

Klassisk massage

I den finska klassiska massagen använder man sig av olika handgrepp för att djupgående bearbeta muskulatur, bindväv, senor och ligament. Den är avslappnande, ökar blodcirkulationen, stimulerar nervsystemet, rensar bort slaggprodukter och förbättrar immunförsvaret. Den klassiska massagen hjälper kroppen att upprätthålla sin rörelseförmåga och återhämta sig från skador. Genom att komplettera massagen med ledmobilisering återfår och upprätthålls en god ledfunktion.

Djupvågsmassage

Djupvågsmassage (Swedish Fascia Vibes) är en effektiv men skonsam behandling för hela kroppen. Under en djupvågsbehandling används en maskin, djupvågen, som rytmiskt masserar/vibrerar/slår. Djupvågen genererar ca 400-1200 harmoniska pulseringar per minut som sätter fascian/bindväven i rörelse. Rörelsen sprids snabbt via det nätverk av bindväv som finns i kroppen och behandlingen blir då både bred och djup. Vibrationerna ökar avslappningen, cirkulationen och vätskeflödet som i sin tur ger kroppen möjlighet att läka sig själv. Den varierande vibrationshastigheten triggar nervsystemet att slappna av och ger därför ett ännu bättre resultat. Djupvågsbehandlingar har visat sig hjälpa många typer av problem; ryggvärk, nackont, tennisarmbåge, frozen shoulder, musklespänningar, fibromyalgi, överrörlighetsproblematik osv. En djupvågsbehandling går bra att göra med kläderna på. Mer om djupvågen kan du läsa på Atlasbalans hemsida

Jag har valt möjligheten att inkludera båda metoderna i mina behandlingar, för ett så effektivt och hållbart resultat som möjligt.

Kinesiologi tejpning

Som en extra service under mina behandlingar är det möjligt att få ett problemområde tejpat med kinesiologi tejp (k-tejp). Det är en stretchande tejp som stöder och ökar blodcirkulatioen för snabbare återhämtning och smärtlindring.

Vid feber, kraftig förkylning och inflammation bör man undvika massage.

sonja

Priser och bokning

sonja

1h 50 €

30 min 30 €

Under ett besök ingår förutom själva behandlingen också tid för undersökning och rådgivning.

Boka tid.

Vill du ha besök av mig till ditt företag eller arbetsplats?

Djupvågen ger möjlighet till en djup och omfattande behandling tidseffektivt, och är därför ett bra redskap för företagsbesök. På 20-30 min fås en god behandling för att upprätthålla arbetsfunktionen, varse sig det gäller kontorsarbete, tunga lyft eller annat monotomt/oergonomiskt arbete. Spara pengar med att hålla personalen frisk! Ta kontakt för offert.

Kontakt

Esprit Riding and Wellness

Sonja Loo

Nötövägen 10

65610 Korsholm

Tel. +35850 3621161

espritriding@gmail.com